Com Rentar els Bolquers de Roba

Abans d’utilitzar Bolquers de roba nous, s’han de rentar varies vegades per obtindre l’absorció màxima.

Posarè dos maneres de fer abans de posar la rentadora, però desprès cada persona fa com vulgui:

1 – emmagatzemen els bolquers sense restes de matèria solides en una xarxa de rentat dins d’un cub amb tancament hermètic fins el dia de la rentadora o

2 – esbandim els bolquers (trèiem les restes solides) i els ajuntem a mesura que s’embruten a la rentadora que farem en les hores següents .

Molts bolquers tenen unes temperatures de rentat diferents, alguns es poden ficar a la secadora, altres no. Però el rentat estàndard seria un esbandit previ per treure lo màxim l’orina i desprès un cicle de rentat a 60º amb sabó ecològic. Fins i tot els Ajustats es poden rentar a 90 º de tant en tant. Però per els cobertors de PUL, mai a 90º , millor a 40º… Ja se, es un mica lios però es qüestió d’agafar una rutina nova…  Eixugar els bolquers al sol ens ajudarà a fer desaparèixer les possibles taques que hagin quedat.

Els productes útils per el rentat dels bolquers de roba son :

  • El sabó anti – taques : Permet treure lo mes gros de les taques. Existeix el sabó de “bilis de bou”, el sabó d’àlep o qualsevol que us convingui però que no tingui glicerina, perfums o blanquejadors òptics.
  • El Bicarbonat de sodi : treu les taques, treu els mal olors, es un suavitzant natural, re aviva els colors, evita l’acumulació de la cal en els teixits

Utilització : S’afegeix 1 o 2 culleres soperes en el compartiment de la rentadora. No utilitzar amb la llana o la seda.

Es troba : Al costat de la sal en els supermercats.

  • El Percarbonat de sodi : treu les taques, treu els mal olors, es un antibacterià i desinfectant, blanqueja la roba (evita l’acumulació de la cal en la roba)

Utilització : S’afegeix 1 o 2 culleres soperes directament en el tambor de la rentadora

Es troba : En les drogueries.

  •  Les nous de rentat : Son les fruites del arbre Sapindus mukorossi que creix a la India i Nepal. Les cascares d’aquestes fruites son un sabó natural. Es posen dins un saquet a la rentadora i duren força rentats. Es una manera ecológica i económica de rentar la roba. I fent un extracte d’aquestes nous, s’utilitza també per rentar el terra, el cotxe, com a champú…
  • Olis essencials d’arbre de te o de lavanda : s’utilitzen per desinfectar la roba, però s’ha d’anar amb compte perquè pot provocar irritacions a la pell. Utilitzar-los amb molt de compte. També es pot impregnar una tovalloleta amb unes gotes i deixar aquesta en el cub d’emmagatzematge per treure el olor dels bolquers utilitzats.

Accessoris :

Es pràctic tenir un cub d’emmagatzematge amb tapa per col·locar els bolquers bruts abans de rentar-los.

El paper cel·lulòsic permet recollir les femtes amb mes facilitat i mes hygiene.

Per tenir el culet del nostre nadó sempre amb el efecte de sec en el bolquer, els folres de micro-polar son una molt bona opció.

bolquers i rentar 1

Leave a comment